De grootste bierbrouwerijen van Nederland

Als échte bierliefhebber heb jij natuurlijk al een heleboel verschillende brouwerijen uitgeprobeerd. Het is immers leuk om verschillende smaken met elkaar te vergelijken, en je absolute favoriet te vinden. In dit artikel vind je de drie grootste bierbrouwerijen van Nederland. Niet alleen produceren zij jaarlijks de meeste biertjes, maar ze hebben ook veel verschillende soorten bier in hun assortiment. Ben jij op zoek naar een nieuw biertje om te proberen? Dan kun je bij één van deze drie bierbrouwerijen vast een lekker nieuw biertje ontdekken.

Heineken

Heineken is niet alleen één van de grootste bierbrouwerijen in Nederland, maar is ook in het buitenland ongelooflijk populair. Deze bierbrouwerij is opgericht in 1864, en is inmiddels actief in meer dan 190 landen. Het merk Heineken bezit 300 verschillende biermerken, waardoor je soms niet eens door zult hebben dat je een Heineken biertje drinkt. Heineken bier vindt je niet alleen veel in supermarkten, maar wordt ook veel geschonken in restaurants en kroegen. Hiermee is Heineken een écht Nederlands merk, waar we trots op mogen zijn.

Grolsch

Grolsch is een biermerk dat in 1615 voor het eerst werd gebrouwen. Dit betekent dat dit merk zich één van de oudste bierbrouwerijen in Nederland mag noemen. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen, zowel in Nederland als in het buitenland, en wordt dan ook internationaal verkocht. Grolsch wordt gezien als één van Nederlands beste exportproducten, en wordt ook gedronken in grote films zoals James Bond. Grolsch staat overigens niet alleen bekend om zijn lekkere bier, maar ook om zijn unieke verschijning. Met de opvallende knalgroene bierflesjes kun je niet om dit merk heen.

Hertog Jan

De laatste bierbrouwerij op dit lijstje is Hertog Jan. Deze bierbrouwerij is gevestigd in Limburg, en focust zich momenteel vooral op de Nederlandse en Belgische markten. Hertog Jan bier is zeer populair door zijn kenmerkende smaak. In de afgelopen jaren is Hertog Jan flink gegroeid, en inmiddels mag het zich rekenen tot de grootste bierbrouwers van Nederland. Ze brengen jaarlijks een heleboel verschillende biertjes uit, waarvan de Grand Prestige en het Bockbier de populairste zijn. Ben je op zoek naar een lekker biertje dat je nog nooit eerder hebt geprobeerd? Hertog Jan heeft altijd iets nieuws!