Drie manieren om je catering te promoten

Ben jij (pas geleden) je eigen catering gestart? Dan heb je vast al gemerkt hoe belangrijk het is om jezelf te promoten. Veel catering bedrijven zijn daarom niet alleen bezig met het klaarmaken van de lekkerste gerechten, maar ook met het promoten van hun bedrijf. Helaas zijn er een heleboel verschillende manieren om je bedrijf te promoten, en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maak je geen zorgen, want wij helpen je graag op weg. Op deze pagina vind je bijvoorbeeld drie goede tips voor het promoten van jouw catering bedrijf.

Zorg voor goede foto’s

Heb jij net iets lekkers klaargemaakt? Zet het dan op de foto! Voor potentiële klanten is het namelijk heel fijn om te weten welke soorten gerechten jij kunt klaarmaken, en hoe jouw catering eruit ziet. Zo kunnen ze goed inschatten of jij bij ze past. Goede foto’s zijn niet alleen onmisbaar op je eigen website, maar op social media. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe foto’s en gerechten deelt, zodat jouw potentiële klanten precies weten waar je mee bezig bent. Dit kan je veel nieuwe reserveringen opleveren.

Deel visitekaartjes uit

Voor veel catering bedrijven is mond-op-mond reclame de grootste bron van inkomsten. Als mensen tevreden zijn over jouw eten, zullen ze je namelijk sneller aanbevelen bij vrienden en familie. Let wel op, want ze moeten de naam van jouw cateringbedrijf natuurlijk wel kunnen onthouden. Anders heb je er helemaal niets aan. Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf niet wordt vergeten, is het slim om visitekaartjes uit te delen.

Werk samen met andere lokale ondernemers

Steeds meer cateraars ontdekken de voordelen van een groot netwerk. Zo is het bijvoorbeeld slim om een samenwerking te starten met andere lokale ondernemers. Neem bijvoorbeeld de lokale bierbrouwerij. Jij kunt hun biertjes aanprijzen op al jouw catering evenementen, en zij kunnen jouw bedrijf aanbevelen bij hun klanten. Een échte win-win situatie dus.